bunion sok

Podologie & Orthopedie

Onze kennis en ervaring gaat verder dan het repararen van 'standaard' schoeisel. In de afgelopen 35 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan in het repareren van orthopedisch schoeisel. Denk hierbij aan het verzolen en verhakken van schoenen, stik -en lijmwerkzaamheden. Ook hierbij geldt ons motto: klaar terwijl je winkelt. Je bent jouw schoenen geen week tot weken kwijt, maar je kunt de schoenen dezelfde dag weer ophalen. Voor het repareren van orthopedisch schoeisel gelden dezelfde tarieven als voor standaard schoeisel.

Schoenaanpassingen

Ben je bij een specialist geweest en is vastgesteld dat je een verhoging nodig hebt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij maken iedere dag verhogingen in of onder de schoen. Wij hebben standaard hielkussens van 0,5 en 1 cm hoogte voor in de schoen. Het voordeel hiervan is dat deze standaard per 2 verpakt zijn, de kosten laag zijn en de verhoging niet zichtbaar is. Maar wil je toch een verhoging onder de schoen, geen probleem. De hoogste verhoging is tot nu toe 7 cm geweest.

Ook maken wij op verzoek van fysiotherapeuten en (huis)artsen inlegzolen inclusief verhoging variërend van 2 mm tot 15 mm. Wij vinden het iedere keer weer een uitdaging om samen met jou naar een goede, maar ook mooie oplossing te kijken. Regelmatig kiezen onze klanten ervoor om een kleine verhoging in de schoen te laten maken in combinatie met een kleine verhoging onder de schoen. Heb je na verloop van tijd toch geen verhoging meer nodig of juist minder of meer, dan passen wij jouw schoenen gewoon weer aan.

Hielspoor

Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip 'hielspoor'. Deze benaming wordt beter begrepen dan de werkelijke naam: ‘Fásciïtis Plantaris’. De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad op de aanhechting van het hielbeen. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden, felle pijn onder de hiel. Rust is een goede remedie, maar in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. Bij het tegengaan van hielspoor of andere lokale pijnpunten, is het belangrijkste gebruik te maken van goede schoenen en schoenen die beschikken net zoals de originele gelzolen over gelgevulde zolen.

Originele gelzolen

Bij de originele Gel-Massage zolen wordt de druk net als bij een echt waterbed gelijkmatig onder de voeten verdeelt, hetgeen pijnlijke drukpunten tegengaat. Vrij stromende gel-kussentjes masseren uw voeten bij elke stap en stimuleren hierdoor de bloeddoorstroming. Als je loopt zal de vloeibare gel van achteren naar voren golven door de speciaal gevormde tunneltjes in de zool. Deze zijn ontwikkeld om druk van de voet op te vangen en het gewicht van het lichaam onder de gevoelige hiel te doen afnemen. Onze gelzolen zijn online te bestellen.

Siliconen inlegzolen

De siliconen inlegzool geeft verlichting van de pijn in de kopjes van de middenvoetsbeentjes, hielen, knieën en heupen. Het gaat eeltvorming tegen. Het is anatomisch gevormd.

Hielspoorkussen

Naast de gelzolen verkopen wij ook lederen hielkussens voorzien van een gat. Dit gat ontlast de pijnlijke plek in de hiel. Als laatste verkopen wij ook siliconen hielkussens die geschikt zijn voor hielspoorklachten.

Heb je nog vragen of wens je een goed advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze vestiging in Tiel.

!

Hielkussen naturel

Zacht hielkussen met leder bekleed, zakt in tot circa 1/2 cm.

Leverbaar in 4 maten. Prijs per paar.

Hielkussen zwart

Zacht hielkussen met leder bekleed, zakt in tot circa 1/2 cm.

Leverbaar in 4 maten. Prijs per paar.

Hielkussen (naturel/ hard)

Harde hielkussen met leder bekleed, ca 1 cm verhoging.

Leverbaar in 4 maten. Prijs per paar.

Gelzolen

Masseert de voeten en vangt schokken op bij iedere stap. Tegen rugklachten, tegen pijnlijke voeten en tegen vermoeide benen. Ook geschikt voor hielspoorklachten!

Leverbaar in 2 maten: 37-42 en 42,5-46, afknipbaar. Prijs per paar.

 

Hielspoor kussen

Hielkussen met leder bekleed en voorzien van gat voor hielspoor. Ontziet een onsteking in de hiel, zoals hielspoor.

Leverbaar in 4 maten. Prijs per paar.

Hielkussen leder met gel (met hielspoor gat)

100% leder hielkussen op een gel onderlaag. Met massage effect en anti-allergisch! Uitermate geschikt voor hielspoorklachten! Prijs per paar.

heel comfort

Gel sok

Hielpijn? Hielklachten? Deze Gel Sok biedt uitkomst!

Teenloze elastische sok met 3 mm dik kussentje van gel polymeer. Anatomisch gevormd rondom de hiel. De gel absorbeert en zorgt voor drukverdeling en vermindert wrijving op de hiel. De fresco gel
pad komt in contact met de huid hierdoor zorgt de minerale olie voor de hydraterende werking (hydrateren = de vochtbalans van de huid verbeteren). Helpt om pijn zoals achilles bursitis (slijmbeurs ontsteking bij de hiel) en andere hielpijnen te verlichten / verzachten, vermindert kans
op huidkloven. Verzacht droge en/of harde huid d.m.v minerale olie vanuit de gelpad. Afwasbaar en herbruikbaar.

Leverbaar in 1 maat. Prijs per paar.

fresco heelpad

Siliconen hielkussen gecentreerde cup

Werkt drukverlagend voor de wervelkolom en rondom de hiel. Hoogwaardige siliconen, voorzien van centrale 'soft spot'. Ontlast tevens de achillespees. Leverbaar in de maten: small (35-37), medium (38-40) en large (41-44). Prijs per paar.

fresco heelpad centraal

Siliconen hielkussen gecentreerde cup met rand

Werkt drukverlagend voor de wervelkolom en rondom de hiel. Hoogwaardige siliconen, voorzien van lateraal geplaatste 'soft spot'. Ontlast tevens de achillespees. Biedt rondom de hiel extra comfort dankzij de opstaande rand. Leverbaar in de maten: small (35-38), medium (39-42) en large (43-46). Prijs per paar.
fresco heelpad lateraal

Siliconen hielkussen met gedecentreerde cup

Werkt drukverlagend voor de wervelkolom en rondom de hiel. Hoogwaardige siliconen, voorzien van lateraal geplaatste 'soft spot'. Ontlast tevens de achillespees. Biedt rondom de hiel extra comfort dankzij de opstaande rand. Leverbaar in de maten: small (35-38), medium (39-42) en large (43-46). Prijs per paar.
fresco heelpad no spot

Siliconen hielkussen zonder cup

Wekt drukverlagend voor de wervelkolom en rondom de hiel. Hoogwaardige siliconen. Ontlast tevens de achillespees. Biedt rondom de hiel extra comfort dankzij de opstaande rand. Leverbaar in de maten: small (35-38), medium (39-42) en large (43-46). Prijs per paar.

Siliconen inlegzool

Uitwasbare siliconen inlegzool met soft-spot bij hiel en bal van de voet. Voorzien van perforatie onder de voorvoet, zodat overtollig vocht afgedreven wordt. Deze zool geeft verlichting bij pijn, is anatomisch gevormd en gaat eeltvorming tegen. Uitermate geschikt voor hielspoorklachten.

Leverbaar in maat 37 t/m 46. Prijs per paar.

Voetbedsteun leder

Onze bestseller! Compleet voetbed met extra steun in de holte, voorvoet en de hiel.

Het anatomisch gevormde voetbed biedt steun, stabiliteit en een betere pasvorm. Onderzijde voorzien van geurabsorberende koolstof. Met kwaliteitsleder bekleed.

Leverbaar in maat 36 t/m 48. Prijs per paar.

Lederen steunzool 3/4

Comfortabele voetbedsteun met kwaliteitsleer bekleed. Geeft steun waar dat nodig is en voorkomt vermoeide voeten. Uitermate geschikt voor extra steun in de holte van de voet.

Leverbaar in maat 36 t/m 48. Prijs per paar.